Smøla har en unik natur

Naturen på Smøla er særegen. Med sitt flate landskap med fjell og myrer, fiskevann og jaktområder, storhavet og fossestryk er det noe for enhver smak for naturopplevelser. Her finnes hjortejakt, egen ryperase, verdens største tetthet av hekkende havørn, i tillegg til det kjente sjø ørretfisket og fiske etter ferskvannsørret i de mer enn 100 gode fiskevann. Ørreten på Smøla virker som en magnet på mange sportsfiskere. Her er stor og fin fisk, og du kan variere innlandsfiske med fiske etter sjøørret i saltsvansstrømmer og elver.
Men, kanskje ingenting overgår fangsten fra sjøen og havet. Krabbefisket i Ramsøy fjorden er antagelig verdens beste. Høsten er den gode årstiden for de store krabbe-lagene. Selvfølgelig får du masser av torsk, sei, makrell, sild og lyr i tillegg til flyndre, kveite og piggvar. Du kan også få eksotiske fiskearter som hai og størje, eller tunfisk som den også heter.

Opplæring i bruk av kajakk utenfor flytebrygga

I bildet over kan du se fisking fra flytebrygga, men også 10 – 12 kajakker som passerer i bakgrunnen.

Kajakk er en populær aktivitet rundt Smøla og kanskje spesielt ved Ørneriket. Hvert år arrangeres det kajakk konkurranse med start eller mål (avhengig av vindretning) ved Ørneriket.

Bestemor og barnebarn

Fiskeplasser i nærområdet

Ørnen passer sine barn!