Fisken må være fersk!

Kommer man på fredags ettermiddag kan det være lurt å sette ut garnet med det samme slik at det får natta til å fange delikatessen til lørdags-middagen. La det bli det det blir, det blir i alle fall blodferskt. Garnet hentes da på lørdag formiddag og da er som regel mat sikret for hele helga og mer til.

Atlanterhavet

er fullt av mange fiskearter i alle størrelser. Så tar du en tur ut på det store havet (noen minutter fra Ørneriket) så sørg for å ha med skikkelig utstyr. Du vet aldri hva som tar på kroken din. Så vær forberedt!!

Fiske er viktig på Smøla

Smøla ligger midt i Norge, sammen med naboøyene Hitra og Frøya. Med direkte adgang til Atlanterhavet er det et svært rikt fiske av et utrolig stort artsmangfold. Her når du et spesielt bra havfiskeområde som benyttes av de store havfiske entusiastene.  Storhavet ligger på andre siden av Steinsøya, bare minutter fra Ørnerikete.

Fiske Tunfisk, Makrell-Størje

For 2020 ble det en romslig størjekvote. Makrellstørja regnes som en av de dyreste fiskene i verden og den største blant tunfiskene.  Den kan veie over 700 kg, bli opp til 3 meter lang og kan holde en hastighet på 70 km/t.

Det ble i år tildelt ca. 25 tonn til bifangst av størje (fiske etter andre arter, men får størje). Det er avsatt 6 tonn til merk og slipp samt rekreasjons-fiske.

Snakk med oss om havfiske og havfiskeutstyr. Vi lagerfører endel større utstyr for havfiske.

Søke om å fiske tunfisk? Her finner du bestemmelser. https://www.orneriket.no/tunfisk-makrell-storje-fiske/

Garnfiske er effektivt

Garnet ble satt fredags kveld og skal nå hentes klokken 8 på morgenen. Natalija kan ikke vente, torsk er det beste hun får!

Mor henter garn

Topografien under vann er spennende med en gjennomsnitts-dybde som tiltrekker de fleste arter.  Her kan du forberede å fiske etter utrolig mange arter fra små sild helt opp til kjempestore tunfisk som foreløpig er konsesjonsregulert.  Med en robust båt og godt utstyr kan du også oppsøke «Norskerenna» på jakt etter de riktig store og ukjente fiskene., rett og slett havfiske. I Nærområdet får du selvfølgelig mye torsk, sei og lyr, men søker du de store fiskene er svære langer, storsei, piggskate, stor kveite, lysing og andre sjeldne arter som mora, skjellbrosme og spisskate å få på kroken. Her får man også ofte breiflabb, hyse og hvitting. Det har også forekommet fangst av svartskater, en av de mest skjeldne artene i dette farvannet.  Det finnes også flere hai-typer, både pigghå og og håkjerring.

Vi ser frem til å diskutere fiskehistorier og fiskeplasser i Naustet, som ligger ved marinaen.

Krabbefiske

På sensommeren og høsten kommer krabben opp på grunner og gyter.  Utenfor Ørneriket finner du verdens beste område for krabbefiske. En teine riktig satt gir over 20 krabber pr. døgn om du legger i rikelig med agn. Krabben liker også fisken fersk, og er den ikke fersk kan du få hummer i stedet.

Krabben er best når du henter den på 15-20 meters dyp. Der holder de til de store mat-fulle eksemplarene.

Havfiske i Atlanterhavet

Havfiske i Atlanterhavet er en stor opplevelse for de fleste. Med kraftig utstyr kan du få det meste på kroken. Vær forberedt på det største og ha utstyr deretter. Ofte er dette starten på fiske etter tunfisk som regnes som det ultimate fisket. Verdens raskeste fisk og en av de største. Og, den aller dyreste «yellow fin tuna»!